Invest in Bergen og NCE Seafood Innovation Cluster har hatt besøk av et stort japansk selskap på jakt etter investeringsobjekter. De beskriver selv selskapet som et konglomerat som investere i mange ulike bransjer. Nå står marin næring på dagsorden.

Norge er kjent for sjømat og oppdrett, og sjømathovedstaden i Norge ligger i Bergen, derfor kommer selskapet hit for å bli kjent med næringen, få mer kunnskap om hvilke selskap som er lokalisert i regionen og hvor det er muligheter for å gjøre investeringer. De har tidligere vært i kontakt med Invest in Norway, og blitt loset videre til oss. Det er denne regionen som har kompetanse innen ocean industries.

Tre hektiske dager

Representantene for selskapet, som ikke ønsker at selskapsnavnet skal være offentlig kjent, hadde tre fullpakkede dager med besøk i hele verdikjeden fra fôrselskap til oppdrett, til selskap som utnytter restråstoffene. De traff banker og analytikere, dem som er inne for å lage morgendagens oppdrettsløsninger og de gjorde seg kjent med universitets- og høyskolemiljøene, og den nye fysiske marine klyngen på Marineholmen som er i stadig utvikling.

Rapportere til Tokyo

I første omgang skal selskapet nå lage sin rapport til hovedkontoret i Tokyo, og så har de signalisert at de er tilbake på vårparten, for å bli enda bedre kjent med noen av de selskapene de har truffet så langt, eventuelt med andre selskap som det ikke ble tid til i denne omgangen.

– Jeg tror de har fått et bredt og godt inntrykk av hva denne regionen har å by på innen den store og voksende marine næringen og at det er interessant å se til Bergensregionen når det gjelder både kunnskap og kompetanse på området. De har truffet de viktigste spillerne innen den marine næringen og sett at regionen også har et godt tilbud innen tjenesteytende næringer, sier Tone Hartvedt i Invest in Bergen. Hun ser frem til et nytt besøk, og er parat til å legge til rette for flere besøk sammen med NCE Seafood Innovation Cluster.

– Invest in Bergen har et godt nettverk for å gi bedrifter som kommer hit et bilde av næringene i regionen. Får bedrifter eller kommuner denne type henvendelser, står vi til tjeneste for å fasilitere slike besøk, sier Hartvedt.

  nofima_med_samuelsen_2_page, japan finding tour