Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran ankom Marineholmen i dag for å åpne lanseringen av Fiskehelserapporten fra Veterinærinstituttet. Over 900 deltagere fulgte sendingen direkte.
Nina Stangeland og Torill Moseng fra Veterinærinstituttet på den digitale lanseringen av Fiskehelserapporten. Foto Silje K. Robinson

Veterinærinstituttet, NCE Seafood Innovation og Tekna samarbeidet om det digitale lanseringsarrangementet hvor rapporten ble presentert. Den ble også overrukket til både fiskeriministeren og Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet.

Fiskehelserapporten gir oss et sannferdig bilde. Den gir oss noe å arbeide med og å arbeide mot. Dessverre viser hovedkonklusjonene at det dessverre er for mange fisk som blir syk og for mange som dør. Dette må vi gjøre noe med og vi må gjøre det sammen, sier Fiskeriminister Bjørnar Skjæran. 

Viktig rapport for næringen

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran åpnet lanseringen. Foto: Silje K. Robinson

Nina Stangeland, Administrerende direktør i næringsklyngen NCE Seafood Innovation var moderator på lanseringssendingen. Hun forteller at fiskehelse er viktig for klyngen.

– Fiskehelse er en av de største utfordringene for næringen, og den store interessen for Fiskehelserapporten understreker hvor viktig dette er. Derfor er Veterinærinstituttets rapport betydningsfull for våre partnere og medlemmer, og næringen som helhet, sier Administrerende Direktør i NCE Seafood Innovation Nina Stangeland.

Rapporten fra Veterinærinstituttet som i dag ble lansert for 20. gang., gir en tydelig statusoppdatering for helse- og velferdssituasjonen for norsk oppdrettsfisk og villfisk.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, Ingunn Godal fra Mattilsynet, Torill Moseng fra Veterinærinstituttet, Nina Stangeland fra NCE Seafood Innovation og Mattias Bendiksen Lind fra Tekna Havbruk og fiskehelse. Foto: Silje K. Robinson

Samarbeid

På den digitale lanseringen ble rapporten gjennomgått, i tillegg til påfølgende seminar med Kysten rundt med fiskehelsetjenestene, faglige foredrag og panelsamtale.

Samarbeidspartnerne forteller at de er fornøyde med at det har vært så stor interesse for lanseringen. Med over 800 påmeldt og over 900 som fulgte sendingen.

Vi er veldig glade for å ha dette samarbeidet med NCE Seafood Innovation og Tekna om lanseringen, og setter stor pris på hvordan dette har bygget seg opp til en viktig begivenhet for alle som er opptatt av oppdrett og fiskens helse og velferd, forteller Kommunikasjonsdirektør Asle Haukaas i Veterinærinstituttet.

Tekna er stolte av å være med å lansere Fiskehelserapporten fra Veterinærinstituttet. Dette er et viktig faglig arbeid for å dokumentere hvordan det står til med oppdrettsfisken vår, sier Mattias Bendiksen Lind, styremedlem og fiskehelsebiolog i Tekna Havbruk og fiskehelse.

Han forteller videre at fiskehelsebiologer i Tekna bidrar aktivt med viktig feltinformasjon til rapporten.

Vi håper årets rapport vil ta oss et steg videre i å bedre fiskevelferden, sier Lind.

Les hele Fiskehelserapporten.

Se lanseringen her: