Forrige uke samlet vi oss i Trondheim for modul 2 i for 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗡𝗲𝘅𝘁-𝗞𝘂𝗹𝗹 #𝟴, som i år består av 27 deltakere fra alle mulige bransjer – advokater, bank, oppdrettere, fiskere og teknologi – og det er nettopp denne miksen som gjør programmet så spennende! Det handler ikke bare om fag, men også om å bygge nettverk og dele perspektiver.
Denne modulen handlet om 𝗶𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻 𝗼𝗴 𝗻𝘆 𝘁𝗲𝗸𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶, og vi fikk lære (og oppleve) hvordan sjømatnæringen stadig finner nye løsninger.
På et tettbakket program sto blant annet:
🔬SINTEF Ocean imponerte oss med innsikt i forskning på fiskevelferd, bærekraftsanalyser og robotikk for akvakultur. Omvisningen i laboratoriene deres var som en liten tur inn i fremtiden – fra planktonforskning til avanserte marine operasjoner.
🐟Vi dro til Belsvika og Storskogøya for å se hvordan settefisk og matfisk blir til. Transporten? RIB-båt! Gøy, kaldt og absolutt et høydepunkt!
💡Inspirerende presentasjoner fra AKVA group, ScaleAQ, og BioMar, som viste oss hvordan aktørene jobber med teknologi, bærekraft og nye løsninger i praksis.
📈 En avsluttende presentasjon fra OptoScale og Spillfree, som ga oss en smak av hvordan dataanalyse og ny teknologi spiller en viktig rolle i fremtidens sjømatnæring.
Denne modulen har virkelig vist hvordan innovasjon og teknologi kan drive bransjen fremover, og vi gleder oss allerede til neste modul hvor turen går videre til Oslo!
📧 Er du nysgjerrig på hva Seafood Next handler om? Ta kontakt med Fride Iversen på fride@seafoodinnovation.no – vi deler gjerne mer om programmet!

