I går fikk vi i NCE Seafood Innovation en opplevelse som minner oss om hvorfor samarbeid er fremtiden. Sammen med vår 𝐟𝐨𝐤𝐮𝐬 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐩𝐞 𝐟𝐨𝐫 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐚𝐧𝐬𝐞 bestående av HR-ledere og fagpersoner fra selskapene Nutrimar, Lingalaks AS, AS Bolaks, Bremnes Seashore, Høgskulen på Vestlandet (HVL), Mowi, Lerøy Seafood, Norges Handelshøyskole (NHH), Grieg Seafood , Sekkingstad AS, BioMar og Universitetet i Bergen (UiB) – ble vi invitert hjem til besøk og omvisning hos Bremnes Seashore.
Å få stå midt i produksjonen fra ventemerd til videreforedling, er en opplevelse du ikke får gjennom en PowerPoint eller en rapport. Det var Jihad Salih som guidet oss gjennom hele prosessen, og vi satt igjen med en forståelse av kompleksiteten, innovasjonen og ikke minst lidenskapen som ligger bak hver filet av laks.
Chris-André Elvik fra Bremnes delte også fra deres nye strategi, hvor å𝐩𝐞𝐧𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐠 𝐬𝐚𝐦𝐚𝐫𝐛𝐞𝐢𝐝 står sentralt. At bedrifter i en konkurranseutsatt bransje åpner dørene for “konkurrentene” – er noe vi i klyngen heier på! Å bygge kunnskap sammen, gjennom deling og samarbeid, mener vi er den rette veien videre for sjømatnæringen.
👉 𝐕𝐢𝐬𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐮 𝐚𝐭 𝐯𝐢 𝐢 𝐍𝐂𝐄 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐬𝐚𝐦𝐥𝐞𝐫 𝐥𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐨𝐠 𝐞𝐤𝐬𝐩𝐞𝐫𝐭𝐞𝐫 𝐟𝐫𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐧æ𝐫𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝟐–𝟑 𝐠𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐢 å𝐫𝐞𝐭 𝐢 𝐟𝐨𝐤𝐮𝐬𝐠𝐫𝐮𝐩𝐩𝐞𝐫?
Her diskuteres alt fra 𝐟𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐚𝐧𝐬𝐞, 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠, 𝐟𝐢𝐬𝐤𝐞𝐡𝐞𝐥𝐬𝐞, 𝐟ô𝐫, 𝐤𝐥𝐢𝐦𝐚 𝐨𝐠 𝐬𝐢𝐫𝐤𝐮𝐥æ𝐫ø𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢. Fokusgruppene gir rom for erfaringsutveksling, bygger nettverk, og er med på å forme hva vi som klynge setter på agendaen.
Tusen takk til Bremnes Seashore for å åpne dørene og viste oss at samarbeid ikke bare er deres mål, men en handling. 💙
hashtag#kompetanse hashtag#klynge hashtag#sjømatnæringen hashtag#fokusgruppe
Fride Iversen, Lena Bekken, Synnøve Alise Furnes, Tina Gustavsen, Ida-Marie Andersen, Synnøve Austestad, Chris-André Elvik, Linn Tove Hollund, Anja Skarstein Scheen, Kajsa Nordström, Lena Gjernes








