Nylig avsluttet vi den siste samlingen for Seafood Trainee kull 9 – denne gangen i Skottland, hvor vi fikk et internasjonalt blikk på sjømatnæringen.

Etter ett år i programmet har de fleste fått tilbud om fast jobb i bedriften de har vært trainee i, og tar med seg både erfaring og kompetanse som næringen har stort behov for.

Gjennom året har vi besøkt alt fra forskningsmiljøer og oppdrettsanlegg til eksportbedrifter og markedsorganisasjoner.

I Skottland fikk vi blant annet innsikt i hvordan Scottish Sea Farms jobber, vi diskuterte markedsføring med Seafood Scotland, og fikk nye perspektiver fra Salmon Scotland. I tillegg hadde vi en hel dag der vi bl.a. fikk se en algeproduksjon med Scottish Association For Marine Science, og vi besøkte JK Thomson sitt prossesseringsanlegg for all salgs fisk! 🐟 🐟

Samtidig fikk vi oppleve både sekkepiper, ceilidh-dans og kanskje den beste fish’n chipsen i verden.

🐟 Vi jobber for at Seafood Trainee skal være en like god mulighet for bedriften som for traineen 🐟

Gjennom programmet får bedrifter en nyutdannet fulltidsansatt i ett år, kombinert med faglig samlinger med stert faglig program, oppfølging og nettverksbygging.

Det gir traineen en sterk start samtidig som bedriftene får ny kompetanse og friske perspektiver rett inn i hverdagen.

En stor takk til alle i kull 9 – og til bedriftene og mentorene som har vært med på reisen! Det er kjekt å se at så mange blir værende i denne spennende næringen. Vi gleder oss til å følge med på dere videre!

Vurderer dere å bli med i neste runde? Enten dere ser etter noen innen økonomi, teknologi, biologi eller kommunikasjon har vi flere sterke kandidater i vår søknadsportal! Lurer du på noen kontakt Lena Bekken på Lena@seafoodinnovation.no