Event
FoU-møte: Offshore Tareproduksjon
At a glance
Tareoppdrett til havs og i kystnære strøk er en fremvoksende næring med et enormt potensial. Samtidig står ny industri overfor store utfordringer; arealbehov, biologiske, utstyrs- og metodemessige utfordringer og produkt- og markedsutvikling. Målet i dette møtet er å få oversikt over kunnskapsstatus, kartlegge behovet for ny kunnskap, og videre diskutere hvordan bedrifter ved hjelp av FoU kan finne løsninger på problemene. Møtet er utgangspunktet for et større prosjekt for å etablere samarbeid FoU/næring.
Agenda
Innledning
- Innledning og introduksjon av dagens tema, Bjørgolfur Havardsson, Seafood Innovation
- FORREGION Vestland, Sindre René Frydstad
Biologi og teknologi – forskning og kunnskapshull
- Hvorfor er offshore taredyrking gunstig og nødvendig. Foredraget tar for seg biologi/biokjemi, miljø, klima og plass, Ole Jacob Broch, SINTEF
- Overblikk over forskningen og teknologiutviklingen vi gjør for å kunne dyrke offshore. Kunnskap og kunnskapshull, Ole Jacob Broch, SINTEF
- Sambruk av havområder (TBD)
Produkter og marked
- Marked for tareprodukter, Marit Gjerstad, Norges Vel
- Bearbeidelse av tare, Kjartan Kramer, Nutrimar
- Marked for volumvare (TBD)
- Marked for tareprodukter stor og småskala, Runar Trellevik, Tekslo Seafood.
Workshop
Dato: 13.12. 2022
Tid: 09:00 – 13:30
Sted: Høgskolen på Vestlandet, Bygg K2 å campus Kronstad. rom: M509 (5 etasje)*
Språk: Norsk
*Det vil ikke være mulig å delta digitalt på dette møtet
Det serveres lett lunsj!
Location
Date
Time
At a glance
Event
FoU-møte: Offshore Tareproduksjon
Back to overview