Event

Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer

At a glance

Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer

Velkommen til en dag for dialog og samspill mellom havbasert og landbasert næring!

Hvordan skal vi jobbe i samspill mellom blå og grønn sektor for videre utvikling av robuste blå-grønne matsystemer? Hvordan skal vi sikre tilgang til ressurser i dagens geopolitiske situasjon? Hvordan kan vi bedre utnytte ressursene, bli mer sirkulære og være pådriver bærekraftig utvikling?

Vi inviterer til møte hvor vi legger rette for dialog mellom blå og grønn sektor, setter felles utfordringer på agendaen og hvor vi søker ytterligere samspill på tvers som kan bidra til løsninger.

Her vil du møte sentrale aktører både fra havbasert og landbasert næring, representanter fra ekspertgruppen for samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr og få en oppdatering på pågående prosjekter i regi av Land møter Hav samarbeidet mellom NCE Seafood Innovation, NCE Heidner Biocluster, NCE Blue Legasea og Biotech North

Tid: Tirsdag 30. september 2025 kl. 10.30-16.00
Sted: Flesland, Bergen
Pris: 500kr

Billettavgift vil bli fakturert*

Program

Tid: Tirsdag 30. september 2025 kl. 10.30-16.00
Sted: Clarion Hotel Bergen Airport, Bergen
Påmelding: Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer Tickets, Tue, Sep 30, 2025 at 11:00 AM | Eventbrite
10:30 Registrering og kaffe
11:00 Velkommen og introduksjon av opplegg for dagen Solveig Holm NCE Seafood Innovation
11:05 Hvordan ser de blå og grønne verdikjedene ut? Klyngene NCE Seafood Innovation, NCE Blue Legasea, NCE Heidner Biocluster
11:20 Samfunnsoppdrag for bærekraftig fôr – Status og videre prosess Tor Eirik Homme Grieg Seafood
11:40 Utnyttelse av restråstoff fra kylling som proteinkilde i laksefôr Bjarne Hatlen Nofima
11:50 Blåskjell som fôrråvare (Blue Mussel Feed) Malin Kleppe / Miriam Emilie Donovan Ocean Forest / Lerøy Ocean Harvest
12:00 Fleksibel bioraffineriteknologi for foredling av norske restråstoff til høgverdige produkt lokalt (FlexBio) Ondrej Slany NMBU
12:10 Lunsj
13:05 Hindrer salt sirkulære verdikjeder i havbruk? Elise Sæle Dahle NCE Seafood Innovation / And Friends
13:15 Grasprotein som råvare inn i kraftfôr Kim Viggo Weiby Animalia
13:25 Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? Odd Helge Romarheim BioMar
13:35 Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? Dag Henning Edvardsen Norgesfôr
13:45 Forbrukerholdninger og -aksept rundt nye fôr-råvarer Florent Govaerts Nofima
13.55 Regelverksendring for gjensidig gevinst mellom blå og grønn sektor; hvordan og hvorfor Gorm Sanson Felleskjøpet
14.20 Pause
15:55 Takk for i dag

Date

Sep 30, 2025

Time

11:00 - 16:00
Event

Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer

Back to overview
Search