Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer
At a glance
Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer
Velkommen til en dag for dialog og samspill mellom havbasert og landbasert næring!
Hvordan skal vi jobbe i samspill mellom blå og grønn sektor for videre utvikling av robuste blå-grønne matsystemer? Hvordan skal vi sikre tilgang til ressurser i dagens geopolitiske situasjon? Hvordan kan vi bedre utnytte ressursene, bli mer sirkulære og være pådriver bærekraftig utvikling?
Vi inviterer til møte hvor vi legger rette for dialog mellom blå og grønn sektor, setter felles utfordringer på agendaen og hvor vi søker ytterligere samspill på tvers som kan bidra til løsninger.
Her vil du møte sentrale aktører både fra havbasert og landbasert næring, representanter fra ekspertgruppen for samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr og få en oppdatering på pågående prosjekter i regi av Land møter Hav samarbeidet mellom NCE Seafood Innovation, NCE Heidner Biocluster, NCE Blue Legasea og Biotech North
Tid: Tirsdag 30. september 2025 kl. 10.30-16.00
Sted: Flesland, Bergen
Pris: 500kr
Billettavgift vil bli fakturert*
Program
| Tid: Tirsdag 30. september 2025 kl. 10.30-16.00 | |||
| Sted: Clarion Hotel Bergen Airport, Bergen | |||
| Påmelding: Dialogmøte for samarbeid om robuste blå-grønne matsystemer Tickets, Tue, Sep 30, 2025 at 11:00 AM | Eventbrite | |||
| 10:30 | Registrering og kaffe | ||
| 11:00 | Velkommen og introduksjon av opplegg for dagen | Solveig Holm | NCE Seafood Innovation |
| 11:05 | Hvordan ser de blå og grønne verdikjedene ut? | Klyngene | NCE Seafood Innovation, NCE Blue Legasea, NCE Heidner Biocluster |
| 11:20 | Samfunnsoppdrag for bærekraftig fôr – Status og videre prosess | Tor Eirik Homme | Grieg Seafood |
| 11:40 | Utnyttelse av restråstoff fra kylling som proteinkilde i laksefôr | Bjarne Hatlen | Nofima |
| 11:50 | Blåskjell som fôrråvare (Blue Mussel Feed) | Malin Kleppe / Miriam Emilie Donovan | Ocean Forest / Lerøy Ocean Harvest |
| 12:00 | Fleksibel bioraffineriteknologi for foredling av norske restråstoff til høgverdige produkt lokalt (FlexBio) | Ondrej Slany | NMBU |
| 12:10 | Lunsj | ||
| 13:05 | Hindrer salt sirkulære verdikjeder i havbruk? | Elise Sæle Dahle | NCE Seafood Innovation / And Friends |
| 13:15 | Grasprotein som råvare inn i kraftfôr | Kim Viggo Weiby | Animalia |
| 13:25 | Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? | Odd Helge Romarheim | BioMar |
| 13:35 | Hvordan jobbes det med nye fôrråvarer? | Dag Henning Edvardsen | Norgesfôr |
| 13:45 | Forbrukerholdninger og -aksept rundt nye fôr-råvarer | Florent Govaerts | Nofima |
| 13.55 | Regelverksendring for gjensidig gevinst mellom blå og grønn sektor; hvordan og hvorfor | Gorm Sanson | Felleskjøpet |
| 14.20 | Pause | ||
| 15:55 | Takk for i dag | ||