HAVlunsj
At a glance
Kyllingmel og energisparing: To forsknings prosjekter som driver sjømatnæringen fremover!
Velkommen til årets første havlunsj! Denne gangen setter vi søkelys på to spennende forsknigsprosjekter som bidrar til å drive sjømatnæring fremmover gjennom innovasjon og bærekraft.
1. Kan kyllingmel bli fremtidens laksefôr?
Bli med når prosjektleder Tor Andreas fra Nofima presenterer det nye 18-millioners forskningsprosjektet som utforsker bruk av restråstoff fra kyllingproduksjon i laksefôr. Ved å erstatte soya med kyllingmel kan dette prosjektet både redusere klimagassutslipp og fremme en sirkulær økonomi. Hør hvordan forskerne undersøker både fordøyeligheten av kyllingmel for laks og forbrukernes aksept for denne innovative løsningen.
2. Energieffektivisering i sjømatsektoren – Avslutning av PEiS-prosjektet
Vi markerer også avslutningen av PEiS-prosjektet, som har levert konkrete anbefalinger for energieffektiv drift på tvers av sjømatsektorene. Presentasjonene vil gi konkrekt innsikt i tiltak for energisparing, kostnadsbesparelser, og overgangen fra fossil energi til fornybare alternativer i havbruksnæringen. Prosjektet gir også et veikart for fremtidig arbeid, og gir en mulighet til å diskutere og dele erfaringer med andre aktører i næringen.
Agenda:
- Velkommen og introduksjon
- Presentasjon av prosjektet om kyllingmel som laksefôr
- Oppsummering av PEiS-prosjektet og anbefalinger for energieffektivisering i havbruksnæringen
- Spørsmål fra deltagere
Dette vil du ikke gå glipp av! – Husk påmelding
I tillegg til spennende faglig innhold og muligheten til å lære om de nyeste løsningene innen sjømatnæringen, byr vi på sushi fra Lerøy til alle påmeldte. En perfekt kombinasjon av kunnskap og god mat!
HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. Det er en serie med lunsjmøter i samarbeid og regi av VIS – Future Ocean Incubator, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation og NCE Maritime Clean Tech.