25 Seafood Next deltakere fra 13 ulike selskaper fikk bli med AS Bolaks helt inn i kjernen av deres integrerte verdikjede. Som vertskap åpnet daglig leder Bjørg Holmefjord Antonsen og AS Bolaks dørene til hele sin produksjon fra stryking av rogn i stamfiskanlegget på Nystølen, via smoltanlegget på Sævareid, til merdkanten og hovedkontoret på Lammaneset i Eikelandsosen hvor deltakerne fikk se hvordan fôring på tilvekstsenteret foregår i praksis.
Gjennom dagen fikk Seafood Next-gruppen se hvordan AS Bolaks kombinerer tradisjon og innovasjon for å sikre god fiskevelferd og effektiv drift med bærekraft og kvalitet vevd inn i hele produksjonsprosessen.
Seafood Next, kunnskap om verdikjeden gjennom teori og praksis
Besøket var en del av modul 1 av Seafood Next med tema verdikjeden, og er et godt eksempel på hvordan Seafood Next kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk erfaring. For mange var dagen en øyeåpner om hvor mange fagfelt, mennesker og prosesser som må spille sammen for å lykkes i havbruksnæringen.
Gjennom slike bedriftsbesøk kobler Seafood Next teori og praksis, og skaper verdifulle arenaer for læring, refleksjon og erfaringsutveksling på tvers av næringen.
Visste du dette?
Som partner eller medlem i klyngen har dere hvert år hhv. 6 eller 4 plasser inkludert i medlemskapet som er kombinert mellom Seafood Next og Seafood Trainee.
Dette er en fleksibel mulighet til å styrke kunnskap, utvide nettverket og knytte tettere bånd til sjømatnæringen.
Seafood Next er ikke bare et kurs – det er en opplevelse!
I løpet av ett år får deltakerne det som trengs for å virkelig forstå sjømatnæringen, enten man er ny i bransjen, har vært her lenge og trenger påfyll eller kommer fra en helt annen bakgrunn. Deltakerne blir en del av en gruppe på rundt 30 som reiser sammen til Bergen, Trondheim, Oslo og Island. Gjennom fire samlinger, hver på tre dager, får man ikke bare verdifull kunnskap, men også et sterkt nettverk med nye verdifulle kontakter.
Neste kull starter i februar 2026 og påmeldingslink finner du her
