Under forrige ukes andre Seafood Trainee-samling besøkte traineene NTNU/Sintef og leverandører i Trondheim og på Frøya. Tema for samlingen var Forskning og Teknologi.

Onsdag til fredag forrige uke besøkte våre 28 traineer Trondheim og Frøya. Tema for samlingen var Forskning og Teknologi, og det var derfor et naturlig valg å ta traineene med til denne delen av landet.

Samlingen startet med en introduksjon til havnæringen fra vår søsterklynge NCE AquaTech. Deretter besøkte vi NTNU og SINTEF hvor vi fikk en introduksjon i hva de driver med, samt at vi fikk presentert noen spennende forskningsprosjekt. På slutten av dagen fikk vi en omvisning i havbassenget.

På Frøya startet dagen på Blått Kompetansesenter AS, som hadde hjulpet oss til å sette sammen et inspirerende program. Det var imponerende å høre hvordan Frøya har bygget opp et helt samfunn rundt havnæringene. Neste post på programmet var Innovamars moderne og innovative slakteri helt ute ved kysten, og alle var tydelig imponerent over slakteriet. Besøket hos Salmar/Innovamar ble avsluttet med en presentasjon av Salmars nye havmerd konstruert basert på norsk offshoreteknologi. 

Etter en flott opplevelse hos Innovamar/Salmar besøkte vi Aqualine og Bewi, som er viktige utstyrsleverandører til næringen. Det er viktig å forstå at leverandører leverer et viktig bidrag til å sikre en innovativ og bærekraftig næring.

Tilbake i Trondheim siste dag, fikk vi en strålende presentasjon fra AquaGroup og Norway Royal Salmon, før samlingen ble avsluttet med at Lilleborg fortalte hvor viktig det er med hygiene i produksjonen av sjømat.

Takk til alle traineene for en flott samling, vi gleder oss til neste samling i Brussel/Paris i slutten av april! PicMonkey Collage Seafood Trainee – les mer her Les sak på froya.no