Vi starter Seafood Circular Plastics, et helt nytt program for sjømatnæringen. Programmet tar for seg sirkulærøkonomi rundt plast og begynner allerede i oktober. Søknadsfristen er 20. september.

Skal spre kunnskap og inspirasjon

Plast er en viktig komponent i sjømatnæringen, men behandlingen av plast er i liten grad sirkulær. Vi må bli bedre til å reparere, redusere og resirkulere. Derfor setter vi i gang et nytt kompetanseprogram for å spre kunnskap og bidra med inspirasjon til flere sirkulære løsninger i næringen, sier Solveig Holm, senior prosjektleder i NCE Seafood Innovation.  

Seafood Circular Plastics arrangeres i samarbeid med Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen – eksperter innenfor bærekraftig forretning og sirkulærøkonomi, podcast-entreprenører og rådgivere og ledere av Centre for Sustainable Business ved NHH.

– Deltakerne vil blant annet få introduksjon i sirkulærøkonomiske modeller og innsikt i hvordan vi kan etablere nye forretningsmodeller rundt plast, forteller Sveinung Jørgensen, bærekraftseventyrer ved NHH.

– Det blir foredrag, bedriftsbesøk, diskusjon og relasjonsbygging! Sammen med NCE Seafood Innovation vil vi inspirere deltagerne til samarbeidsprosjekter som kan bidra til flere sirkulære løsninger rundt plast, sier Lars Jacob Tynes Pedersen, bærekraftseventyrer ved NHH.

Første samling byr på besøk på Brann stadion

Programmet går over et halv år, fordelt i fire moduler over to dager. De fire samlingene vil foregå i Bergensregionen, Osloregionen, Trondheim og/eller Bodø.

Den første samlingen arrangeres i Bergen 25-26. oktober. Her vil deltagerne få en introduksjon til terminologi, sirkulærøkonomi og sirkulære forretningsmodeller, i tillegg til plast i sjømatnæringen og plastens livssyklus. Som en del av samlingen vil det blant annet være et besøk på Brann stadion med presentasjon av et spennende plastprosjekt.

Praktisk informasjon

Seafood Circular Plastics er for ansatte i sjømatnæringen, men det er også mulig for leverandører og andre aktører med aktivitet inn mot næringen å søke deltagelse. Programmet har plass til 25-30 deltakere og vil gjennomføres på norsk.

Programmet er støttet av Handelens Miljøfond.

Les mer om programmet her: https://seafoodinnovation.no/seafood-circular-plastic/

Interesserte bes sende en kort mail om din motivasjon for å delta til solveig@seafoodinnovation.no