Hva har en jurist, en økonom og en biolog til felles? De jobber alle i sjømatnæringen – og de er alle deltakere i Seafood Next! 🐟💜


Kull 8 har nettopp gjennomført modul 3, denne gangen i Oslo og Ås.
Temaene var salg, marked og fiskehelse, og vi fikk se hvordan mange jobber med sjømatnæringen på helt andre måter enn ute på merdkanten.

Vi besøkte blant annet advokatfirma, kunnskapssenter, analyseaktører, høyskolen, veterinærinstituttet og finansmiljøer – og lærte om alt fra lovverk og trafikklyssystemet, eksport og marked, vaksiner og forskning til fiskehelse og sporbarhet. For mange var dette både nytt og utrolig lærerikt!

Deltakerne i Seafood Next kommer med en variert og solid erfaring fra arbeidslivet – men for mange er sjømatnæringen ny, eller noe de ønsker å få enda mer kunnskap om.🎓

Og det er nettopp kombinasjonen av ulik bakgrunn og felles nysgjerrighet som gjør programmet så verdifullt.

Når man reiser sammen gjennom fire moduler, stiller spørsmål, lærer, deler erfaringer og spiser middag sammen – da bygges det ikke bare kompetanse, men ekte nettverk.💜

Det er nettopp det Seafood Next handler om:
Å bygge kompetanse. Å forstå hele verdikjeden. Og å knytte nettverk som varer.

Neste stopp: Modul 4 i Island hvor vi skal lære om råmaterialle og nye verdier kjeder– vi gleder oss!

🙌 Takk til alle som tok imot oss og delte sin kunnskap:
ThommessenIngeborg Johansen Morken og Morten Coward Lindstad
Norges sjømatråd- Camilla Beck
GS1Espen Braathe
VeterinærinstituttetBryndis Holm, Kristin Bjørklund, Karin Troell
NMBU – Norwegian University of Life SciencesTurid Mørkøre, Evensen Øystein
PHARMAQ Analytiq ASTrine Vatle
DNB MarketsIngve Thorsen, Ola Trovatn, Ståle Johansen og Sindre Vaseng Skaldehaug

Takk også til The Salmon og Camilla Bredesen for omvisning og innsikt – og nydelig mat 🍣