Det fikk vi se i praksis under Seafood Case Days ved Høgskulen på Vestlandet denne uken.

I samarbeid med Lerøy Seafood og Høgskulen på Vestlandet (HVL) samlet vi i NCE Seafood Innovation studentene fra masteren: Innovasjon og ledelse til å jobbe med en reell problemstilling:

🌿Hvordan kan tare posisjoneres som en attraktiv matvare – og bli en naturlig del av fremtidens norske matbord?🌿

Studentene og resultatet? De leverte til de grader!! På bare noen timer kom de opp med nye produkter, forretningsmodeller og kommunikasjonsidéer som var både kreative, gjennomførbare og inspirerende. 👏

Det er nettopp derfor vi satser på kompetanse og talentattraksjon i klyngen.
Gjennom initiativ som Seafood Case Days gir vi medlemmene våre tilgang på fremtidens problemløsere – og studentene får testet seg på ekte utfordringer og muligheter i sjømatnæringen.

Ragnhild Beck Hestness og Hallvard Johan Jacobsen fra Lerøy Ocean Harvest ga oss en lærerik presentasjon om tareproduksjon og hvordan selskapet allerede har stor kapasitet og kompetanse på området.

Det var også utrolig spennende å høre Lena Vögele fortelle om Lerøys arbeid med innovasjon – og hvorfor samarbeid med studenter og akademia er viktig.

Casen ble introdusert av Synnøve Alise Furnes fra oss i NCE Seafood Innovation, tidligere HVL-student – som nå fikk være en brobygger mellom studenter og næring.

Tusen takk til Lerøy Seafood, Høgskulen på Vestlandet (HVL) og fagansvarlig Judit Johnstad Bragelien for organisering! Og alle studentene som imponerte stort!

Og ekstra stas med Sushi fra Lerøy Seafood og selvdyrket tare fra Lerøy Harvest Group – som faktisk falt i smak hos alle! 🍣💚