For tiende år på rad starter Seafood Trainee-programmet. I løpet av det siste tiåret har programmet etablert seg som et av de mest ettertraktede springbrettene inn i sjømatnæringen og nå står 18 ferske traineer klare til å følge i fotsporene til tidligere kull. Til sammen har over 220 traineer vært igjennom programmet og tatt del av sjømatnæringen.

Et program som har satt spor

Siden starten har Seafood Trainee samlet nyutdannede fra ulike fagfelt og gitt dem innsikt i hele bredden av sjømatnæringen. Programmet er ikke bare et karriereløp, men en investering i kompetanse som næringen er avhengig av for å vokse og utvikle seg.

– Dette er ikke bare et traineeprogram, det er en investering i fremtidens kompetanse for en av Norges viktigste næringer, understreker Lena Bekken, som leder programmet.

Startet første modul i Bergen

Årets kull ble ønsket velkommen med tre innholdsrike dager i Bergen:

  • Innsikt og perspektiver: Sjømat Norge, Benchmark Genetics, Cargill og Mattilsynet delte sine erfaringer og syn på fremtidens utfordringer.
  • Tett på produksjonen: Traineene besøkte Nesefossen smoltanlegg, dro på RIB-tur til merdkanten hos Lingalaks og fikk historisk perspektiv hos Norges Fiskerimuseum.
  • Pelagisk og hvitfisk: Norges Sildesalgslag ga en grundig innføring i markedene.
  • Bedriftsbesøk: Grieg Seafood tok traineene med på innsiden av sitt markedsarbeid.
  • Forskning og forvaltning: Veterinærinstituttet, Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet bidro med faglig tyngde.

Takk til bidragsyterne

Programmet i Bergen hadde ikke latt seg gjennomføre uten aktørene som delte sin kunnskap og åpnet dørene for traineene. Neste stopp for kullet blir Tromsø, hvor modul 2 av 4 arrangeres senere i år.