Blå åker – grønt skifte
At a glance
Det havet gir oss må vi forvalte på best mulig måte slik at vi får mat på bordet og tjener gode penger i dag og i fremtiden. Derfor må vi stadig utvikle nye løsninger som gir maksimalt utbytte. Dette kan bare oppnås når forskning, næring og forvaltning jobber sammen.
Program
08.30 Konferansen åpner – innleder ikke klar
Del 1: Hele fangsten skal på land – alt kan utnyttes
09.00 Restråstoff. Ragnhild Dragøy Whitaker, forskningsleder for marin bioteknologi i Nofima
09.20 Tore Roaldsnes, administrerende direktør i Nordic Wildfish AS
09.40 Hvordan legger Fiskeridirektoratet til rette for utviklingen?
Anne Veim, sjef for utviklingsseksjonen i Fiskeridirektoratet
10.00 Diskusjon
10.10 Pause
Del 2: Smarte løsninger gir vekst i havbruksnæringen
10.30 Snorkelmerd – hvordan skille laks og lus?
Lars Helge Stien, forsker ved Havforskningsinstituttet
10.50 Havmerden.
Gustav Witzøe, hovedeier i Ocean Farming AS
11.10 Utviklingstillatelser – en kraftig innovasjonsdriver?
Jens Christian Holm, direktør ved Kyst- og havbruksavdelingen i
Fiskeridirektoratet
11.30 Diskusjon
11.40 Pause
Del 3: Forvaltningsgrep som gir nye muligheter
12.00 Om lus og lys – lusemodeller, indikatorer og trafikklys.
Geir Lasse Taranger, forsker ved Havforskningsinstituttet
12.20 Kan laksen og Lerøy vokse i produksjonsområdene.
Stig Nilsen, konserndirektør havbruk i Lerøy Seafood Group
12.40 Ny forvaltning med nye fargestifter.
Liv Holmefjord, fiskeridirektør
13.00 Diskusjon
13.10 Lunsj
Arrangementet holdes av Fiskeridirektoratet og finner sted på Oslo Kongressenter, Folkets Hus, Youngs gate 11.
Ingen påmeldingsavgift.
Meld deg på Fiskeridirektoratets fagkonferanse 27. september 2016 fiskeridir