Event

HAVlunsj

At a glance

Bilde Havlunsj Blå bybane: Vanntett konsept eller våt drøm?

Tett som regndråper planlegges nye utviklingsområder i Bergen. Møllendal, Damsgård og Solheimsveien er allerede kommet langt, mens Laksevåg og Sandviken har full fart fremover. Godsterminalen på Dokken skal flytte ut, og allerede står bedrifter og boligutviklere i kø for å flytte inn i dette nye maritime kollektivet.

Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet, Akvariet og andre aktører har bestemt eller uttrykt ønske om å flytte inn. Likevel er det vanskeligere å etablere et godt kollektivsystem på land i en by som har hav på alle kanter. Stadig flere tar derfor til ordet for en blå bybane – hurtigbåt – som kan binde Bergen sammen. Hvordan utvikle indrefilet vi Havbyen Bergen med en blå bybane til det beste for bergenserne som i fremtiden skal bo og jobbe her?

Tid: Torsdag 29 august 2019, 10:30 – 12:00
Sted: VIS, 2 etg. Thormøhlensgate 51, Bergen

Program:

Kl. 10:30 – 11.00           Enkel bevertning

Kl. 11:00 – 11.10           Introduksjon, Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen

Kl. 11:10 – 11.30           Konsept: Blå bybane, Nancy Jøssang, forhenværende leder Ressursgruppe byutvikling i Bergen Næringsråd og leder for Opus

Kl. 11:30 – 11:50          Teknologiske løsninger for blå bybane, Håvard Tvedte, Project Manager, NCE Maritime CleanTech

 Kl. 11:50 – 12:00          Spørsmål fra salen og avslutning

 

HAVlunsj er en serie med lunsjmøter i regi av VIS, Maritime Bergen, GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime CleanTech og Marineholmen.

HAVlunsj er en uformell møteplass for havnæringene, med fokus på kompetanseheving og nettverksbygging. HAVlunsj blir arrangert nest siste torsdag i måneden.

Trykk her for påmelding

 


At a glance

Event

HAVlunsj

Back to overview
Search