Bente Torstensen er ansatt som Nofimas nye direktør for akvadivisjonen. Dette er første gang Nofima plasserer en av sine direktører i Bergen

Tekst: iLaks 26.04.2017

‒ Hordaland er kraftsenteret for havbruk og når vi er så heldige å få Bente Torstensen på laget, er det naturlig at hun har kontorsted i Bergen. Dialogen med mange av de store aktørene i oppdrettsnæringen og samarbeidet med NCE Seafood Innovation blir enda enklere, sier Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima.

Bente Torstensen har lang fartstid i forskningsinstituttet Nifes, men har det siste året jobbet som konsernansvarlig for fôr og fiskeprestasjon i Marine Harvest sin globale FoU avdeling.

Forlater Marine Harvest med tungt hjerte
‒ Tiden i Marine Harvest har vært fantastisk, og det er ikke med lett hjerte jeg forlater en spennende bedrift og gode kollegaer. Men når stillingen i Nofima kom opp kjente jeg at denne unike muligheten bare måtte jeg gripe. Å jobbe innenfor forskningen med mulighet til å tilføre næringslivet forskningsbasert kunnskap er utrolig spennende. Jeg gleder meg stort til å begynne i stillingen 1. august og ser fram til et godt samarbeid med oppdrettsnæringen, en av de mest spennende globale næringene, sier Bente Torstensen.

Akvadivisjonen er delt inn i fem avdelinger som totalt sett dekker hele verdikjeden i oppdrettsnæringen. Til sammen jobber drøye 130 personer i divisjonen over hele landet. I Bergen bygges også Aquafeed Technology Centre opp i samarbeid med blant annet Universitetet i Bergen og Uni Research.

God geografisk spredning
Nofima med hovedkontor i Tromsø er delt inn i tre divisjoner: Mat, fiskeri og akvakultur. Divisjonsledelsen for landbasert matproduksjon sitter på Ås, mens fiskeridivisjonen har ledelsen i Tromsø. Med akvalederen på plass i Bergen har Nofima god geografisk spredning. Forskningsinstituttet har også avdelinger i Stavanger og på Sunndalsøra.