Sammen med Lerøy og NHH har NCE Seafood Innovation holdt Seafood Case Days onsdag 17. April. Her knyttes næringen og akademia sammen gjennom caseløsning.

Dette er et helt nytt prosjekt som vi setter i gang i 2024, og bygger videre på et lignende konsept NCE Seafood Innovation hadde stor suksess med på videregående skoler i 2023. Pilotgjennomføringen foregikk onsdag 17.April på NHH. Det var elever ved NHHs Innovation School som fikk utdelt en reell case av Lerøy, som utfordret studentene til å finne løsninger knyttet til nedsenkbare merder.

Knytte studenter til næringslivet

Seafood Innovation Days skal bidra til målrettet talentattraksjon innen studieretninger som er spesielt aktuelle for den enkelte samarbeidspartneren. “Ved å løse ekte case-prosjekter som er konkerete og reelle, får studentene en smakebit på de spennende utfordringene de selv kan bidra til å løse gjennom en sjømatkarriere” sier Fride Iversen fra NCE Seafood Innovation.

“Seafood Case Days gir mange muligheter for NHH og studentene. Gjennom realistiske og konkrete oppgaver får de brukt metoder og verktøy de har lært gjennom studiene i en reell setting”. – Steffen Juranek, Professor ved NHH

Pål Erik Michaelsen, leder for arbeidet med merkevare og innovasjon i Lerøy, var også med gjennom dagen. Han uttrykte også verdien av studentenes perspektiv.

“Dette er kjempe verdifullt fordi vi får et utenfra inn perspektiv fra noen som ikke kjenner næringen fra før. Studentene er ikke påvirket av hva som gjøres i dag og begrensninger. De gyver løs på problematikken fra et akademisk ståsted. Det er ekstremt verdifullt”. – Pål Erik Michaelsen, Head of Brand and Innovation i Lerøy.

Spennende ideer

Perspektivene og løsningene som ble presentert, imponerte blant annet Glenn Olsnes, som er prosjektleder innen nedsenkbar teknologi i Lerøy. Han presenterte caset, som handlet om utfordringene dykkeroperasjoner innebærer i forbindelse med nedsenkbare merder, samt behovet for innovative løsninger.

Studentgruppen ble delt inn i syv grupper som bidro med ulike løsningsforslag. Thi Dieu Thao Le, student ved NHH sin Innovation School og deltaker på vinnerlaget, kommenterte opplevelsen:

“Vi likte virkelig godt å få caseutfordringen. I løpet av prosessen lærte vi mer om Lerøys forretningsmodell. Vi landet på en løsning som var økonomisk, effektiv og ikke for tidkrevende. I tillegg vurderte juryen at den var innovativ og ville fungere i praksis.”

Case Days vil inngå som en av flere satsinger for kompetanse og talentattraksjon i næringen, og det er åpent for alle sjømattilknyttede bedrifter å delta.

Er dette noe for din bedrift? Kontakt Fride Iversen på – fride@seafoodinnovation.no

Les hele saken HER!