Denne høsten er Seafood Digital tilbake med et omfattende kursprogram som har som mål å øke den digitale kompetansen blant ledere i sjømatnæringen.

Denne høsten er Seafood Digital tilbake med et omfattende kursprogram som har som mål å øke den digitale kompetansen blant ledere i sjømatnæringen. Som en del av dette initiativet har vi i NCE Seafood Innovation utarbeidet en rekke programmer for ulike organisatoriske nivåer: toppledere, mellomledere og produksjonsteam. Kursene holdes i flere norske byer og reflekterer næringens økende fokus på digital transformasjon og behovet for fremtidsrettede ferdigheter.

Et tilpasset program for lederutvikling


Programmet for toppledere er designet for å gi deltakerne en dyp forståelse av digitalisering, digitale plattformer og økosystemer. Ledet av professor Jon Iden fra NHH, en nasjonal ekspert innen digital transformasjon, adresserer kurset kritiske emner som digital modenhet, sikkerhet og innovasjon. Øktene tar også for seg sentrale lederaspekter, med fokus på hvordan toppledere kan lede sine selskaper gjennom komplekse digitale overganger.

Innholdet i kurset inkluderer blant annet:

  • Digitalisering og teknologier
  • Plattformer og økosystemer
  • Digital sikkerhet og personvern

Les mer om kurset her.

Møte behovene til mellomledere

For mellomledere er det utarbeidet et todagers kurs ledet av Tarjei Alvær Heggernes fra BI. Dette programmet fokuserer på å bygge bro mellom strategi og operasjon, med særlig vekt på digitale forretningsmodeller, verdikjeder og prosessledelse. Deltakerne får muligheten til å lære fra industrielle eksperter som deler reelle caser som viser vellykkede digitaliseringsinitiativer.

Innholdet i kurset inkluderer blant annet:

  • Digital forretningsforståelse
  • Prosess- og endringsledelse
  • Datasikkerhet og kunstig intelligens

Dette kurset holdes i Bergen, Trondheim og Tromsø i slutten av november 2024. Les mer om kurset her.

Hvorfor disse programmene er viktige?

Sjømatnæringen gjennomgår raske endringer, drevet av fremgangen innen digitale verktøy og datadrevet beslutningstaking. Ettersom næringen tilpasser seg disse skiftene, er det avgjørende at ledere på alle nivåer forstår hvordan de kan utnytte digitale innovasjoner for bærekraftig vekst. Gjennom Seafood Digital vil deltakerne ikke bare få teoretisk kunnskap, men også praktiske innsikter som forbereder dem på å håndtere utfordringer og muligheter i den digitale tidsalderen.