Det første kullet starter i februar, og det andre i oktober. Denne utvidelsen kommer som svar på det store engasjementet vi ser fra både nye og erfarne talenter som ønsker å styrke sin kompetanse i den globale sjømatindustrien.
Så langt har rundt 250 personer gjennomført Seafood Next, og disse har kommet fra over 80 ulike selskaper i sjømatnæringen. Dette reflekterer om programmets popularitet og verdi for både bedrifter og enkeltpersoner.
Tydelig respons fra deltakere og næringsliv
Vi spurte Fride Iversen, program ansvarlig for Seafood Next om hva hun opplever som responsen fra deltakere og næringsliv:
“Seafood Next er et initiativ som gir tydelig verdi for både deltakerne, men også for de faglige bidragsyterne i programmet. Med så mange ulike selskaper representert i gruppene, blir de ulike temaene utfordret fra forskjellige perspektiver, noe som gir et stort læringsutbytte man kan ta med tilbake til egen organisasjon. Seafood Next er kunnskapsdeling på sitt beste og vi er veldig glade for at initiativet vårt treffer et behov og skal oppskaleres i 2025!” – Fride Iversen, Senior prosjektleder for kompetanse, NCE Seafood Innovation
Et nettverk for fremtiden
Hvert kull består av 25-35 deltakere, noe som vi har sett skaper en god mulighet til å bygge et bredt nettverk i sjømatnæringen. Deltakerne kommer fra ulike deler av verdikjeden, noe som gir et mangfold av perspektiver og erfaringer. Gjennom programmets moduler, som strekker seg over ett år, får deltakerne både lære av bransjens ledende aktører og hverandre. Dette tror vi er det som gjør Seafood Next til en unik arena for erfaringsutveksling og knytte nye, viktige relasjoner. Mange deltakere trekker frem hvor verdifullt det er å kunne lære sammen med andre fra bransjen.
Som en tidligere deltaker uttrykte det: “Flott program, og jeg ser frem til de neste modulene og å møte hele gruppen igjen!”
Får oppleve sjømatindustrien på nært hold – Gjennom fire moduler
Gjennom de fire modulene i Seafood Next vil deltakerne møte nøkkelpersoner fra sjømatnæringen, besøke bl.a. oppdrettsanlegg, forskningsinstitutter, produksjonsfasiliteter og viktige aktører i bransjen. Modulene dekker alt fra forskning og ledelse til salg, marked, innovasjon, og full utnyttelse av råvarer. Besøk til forskjellige steder i Norge og en modul i Island. Eksempelvis på Bergens modulen besøker vi steder som Lerøy sitt klekkeri, produksjonsanlegg og prosesseringsanlegg på Osterøy som gir deltakerne en praktisk forståelse av næringens utfordringer og muligheter.
Påmeldingen er åpen nå!
Påmeldingen til de nye kullene er allerede åpen. For mer informasjon om programmet og påmelding, se våre registreringslenker for kullene som starter i februar 2025 og oktober 2025.