Under One Ocean Week samlet vi 70 deltakere til et faglig dypdykk i nettopp dette spørsmålet – i samarbeid med Øygarden kommune, Vest Næringsråd og Nordhordland Næringslag.

Seminaret ble ledet av vår egen Solveig Holm, senior prosjektleder i NCE Seafood Innovation, som løftet frem både utfordringer og muligheter i næringen gjennom et sterkt faglig program.

🤝Møteplasser som skaper retning
Som klynge jobber vi for å samle innsikt og bidra til løsninger – på tvers av næring, forskning og politikk. Arrangement som dette er ett av mange initiativ vi tar for å skape verdi for våre medlemmer og løfte frem kunnskap og innovasjon i beslutningsprosessene.

💬 Det ble tydelig at:
• Havbruksmeldingen er viktig, men innholdet i innstillingen fra næringskomiteen er vel så avgjørende – Halfdan Mellbye, SANDS

• Det må lønne seg å være god, og fiskevelferd må være kjernen i utviklingen –Nicolai Berg-Arnesen, Firda Seafood Group

• Innovasjon og teknologiutvikling skjer – næringen vil, og næringen investerer -Even Søfteland, PO3/4 Kunnskapsinkubator

• Kortere tid i åpne merder og lukking kan redusere luseproblemer, men også temperaturendringer i havet påvirker lusens ferdsel – noe fremtidige reguleringer må ta hensyn til – Geir Lasse Taranger, Havforskningsinstituttet

• Miljøutfordringer må sees helhetlig – lus er én faktor, men menneskeskapte påvirkninger spiller også en stor rolle for villaksen – Anders Lamberg, Skandinavisk naturovervåking

Panelsamtalen understreket én ting: Veien til vekst går gjennom bedre dialog, mer kunnskap og politisk forutsigbarhet.

Takk til alle som deltok og delte innsikt – og til våre partnere som gjorde arrangementet mulig.