Havnæringene møtte 2500 ungdommer når Ocean Talent Camp Vest ble arrangert på Amalie Skram videregående skole 15. og 16. september. De havbaserte næringene er de største bidragsyterne til norsk økonomi. Nå samarbeider de på tvers for å sikre seg fremtidens talenter.

IMG_3125 Ungdommen får innsikt i våre viktigste næringer

– Ocean Talent Camp er en møteplass for ungdom som står overfor utdannings- og yrkesvalg. Det blir et spennende møte med rollemodeller, bedrifter, organisasjoner i havnæringene, sier Anne-Kristine Øen, daglig leder i Maritimt Forum Bergensregionen.

– Formålet er å øke elevenes kunnskap om havnæringene, arbeidslivet, samfunnet vi lever i. Ungdommen får hjelp til å definere seg selv og sine egne talenter og interesseområder, sier Benedicte Skogen fra NCE Seafood Innovation Cluster, som er prosjektleder for Ocean Talent Camp Vest.

Opprinnelse i shipping – rekordpåmelding fra sjømatnæringen

Ocean Talent Camp har siden 2013 vært kjørt som et opplegg for de havbaserte næringene, og oppstod først i kjølvannet av Nor-Shipping. Det har senere vært tatt gjenbruk av konseptet både i Ålesund og Bodø, begge steder med stort hell. Nytt for arrangementet i Bergen er at alle havnæringene er med, og spesielt er deltakelsen stor fra sjømatnæringen.

– Sjømatnæringen er utvilsomt en av Norges fremtidsnæringer. Når man ser på hvilket tyngdepunkt Bergen og Vestlandet har innenfor sjømatnæringen er jo dette ganske naturlig, sier Tanja Hoel, Daglig leder for NCE Seafood Innovation Cluster. 

Nye samarbeid for nye løsninger

Klyngeorganisasjonene som representerer havnæringene samarbeider for å sikre seg fremtidens talenter. Fra sjømat til shipping – Ocean Talent Camp er bare et av en rekke «cross over» initiativ som er planlagt.

– Innovasjon og nytenkning har best kår når forskjellige typer relatert kunnskap møtes, sier Owe Hagesæther, CEO for NCE Subsea.
 

Fakta:

På Ocean Talent Camp ønskes elevene velkommen med inspirerende og lærerike ord fra scenen, spennende aktiviteter, og et møte med de havbaserte næringene hvor elevene får direkte kontakt med rollemodeller fra de ulike selskapene.

Arrangementet er et samarbeid mellom Maritimt Forum Bergensregionen, NCE Subsea, NCE Maritime CleanTech, NCE Seafood Innovation Cluster og UPTIME Centre of competence.

Prosjektet er støttet av Bergen Kommune, Hordaland Fylkeskommune, Stiftelsen Norsk Maritime kompetanse, Stiftelsen Neptun, Norges Varemesse, Grieg Foundation, Bergen Børsfond, AdO-Arena

  Les mer hva Sysla.no og Kyst.no skriver om Ocean Talent Camp Griegstand EldridLagerDamp DnvGL Registrering OTC-Vest-banner