Onsdag 13. september er det oppstart av det andre kullet med Seafood Trainee, og vi ser frem til å ta i mot 24 unge mennesker som ønsker seg en spennende karriere i sjømatnæringen.

Foto: Seafood Trainee kull 1 Etter vårens stillingsutlysning fikk vi inn mer enn 350 søknder, og det er 24 heldige utvalgte kandidater som i år får følge Seafood Trainee programmet som har oppstart onsdag 13. september på Marineholmen. Kandidatene har alle Bachelor eller Master-utdanning og skal jobbe i Lerøy, Marine Harvest, Grieg Seafood, Cargill, MSD og Sjømatrådet innen fagområdene IT, økonomi, planlegging/logistikk, salg/markd, HMS/kvalitet, røkting, fiskehelse og R&D.

Traineeprogrammet består at et år med arbeidserfaring i en sjømatbedrift samtidig som de følger programmet som inneholder 4 samlinger av tre dager høsten 2017 og våren 2018. Første samling er i Bergen fra 13. til 15. september, og traineene vil gjennom programmet få en praktisk opplæring av verdikjeden i sjømatnæringen.

På første samling besøker vi våre partnerbedrifter SalmonBreed, Cargill, Marine Harvest, Salmon Group og Grieg Seafood som vil gi et innblikk i verdikjeden både når det gjelder genetikk, fôr, produksjon, salg og marketing. Vi besøker Blom Visningsanlegg og Norges Fiskerimuseum, før vi avslutter samlingen hos våre forskningspartnere og Fiskeridirektoratet for å lære hva de jobber med.

Vi gleder ogg til å ta i mot traineene og vise dem alt det spennende som skjer innen havbruk i regionen vår.

Les mer om programmet her.

Er du bedrift og ønsker trainee, les her.