Takk til deltagere og påmeldte for en flott samling!
Her er noen høydepunkt:
- Vårt nye medlem Christian Chramer, CEO i Norges Sjømatråd ga en oversikt over trender og omdømme i sjømatnæringen.
- Halvor Hanevik i Moreld Aqua, Helge Trettø Olsen i RESQUINIT og Alexandre Bau fra Bioregion Institute presenterte sine innovasjonshistorier.
Under kan du lese om de to panelsamtalene som ble holdt.
![](https://seafoodinnovation.no/wp-content/uploads/2023/06/DSC3648-1024x683.jpg)
Hvordan få til en bærekraftig volumvekst?
Björgolfur Hávardsson ledet det første panelet som engasjerte både publikum og de to paneldeltakerne Siri Vike fra Ovum/Hauge Aqua og Mons Paulsen fra Thommesen.
Både bedret fiskehelse med fokus på å kontrollere miljøet til laksen og viktigheten av politisk vilje til å få til vekst ble nevnt som viktig for å få til bærekraftig vekst.
![](https://seafoodinnovation.no/wp-content/uploads/2023/06/DSC3725-1-1024x683.jpg)
Hvordan skal næringen sikre den beste kompetansen?
Lena Bekken fra Eide Fjordbruk, Siren Grønhaug fra Lerøy Seafood Group, Christian Chramer fra Sjømatrådet og Mathias Sagevik fra Salmon City deltok i panelsamtalen ledet av Fride Iversen.
To poeng fra diskusjonen:
- “Vi er opptatt av å selge fisk, men vi har kanskje ikke vært så opptatt av å selge oss selv” .
- “Vi har ikke et rekrutteringsproblem, vi har et historiefortellingsproblem”.
![](https://seafoodinnovation.no/wp-content/uploads/2023/06/IMG_4070-1024x768.jpg)
Gikk du glipp av møtet?
Vårt Partner- og medlemsmøte arrangeres to ganger årlig, og det neste er 7. desember 2023.