​​Trude Jansen Hagland blir ny Administrerende direktør i NCE Seafood Innovation. Hun har sterk faglig bakgrunn og bred erfaring fra sjømatnæringen. ​

​​– Styret i NCE Seafood Innovation er glade for å kunngjøre Trude Jansen Hagland som ny administrerende direktør. Vi er trygge på at hun vil bli en sterk og dyktig leder av klyngen som vil videreføre vårt arbeid med innovasjon og kunnskapsdeling i næringen, sier Einar Wathne.  

​Den påtroppende administrerende direktøren i NCE Seafood Innovation er faglig sterk innenfor kjerneområder som fiskehelse, fôr og digitalisering, som vil passe godt med klyngens satsingsområder. Hun har også erfaring med kommersialisering av produkter og tjenester fra både Cargill og Aquabyte.  

​– NCE Seafood Innovation er en nøkkelaktør for å stimulere bærekraft, utvikling og vekst i sjømatnæringen. For meg er dette en veldig spennende mulighet til å bruke min erfaring og kunnskap til å videreutvikle klyngen og næringen innenfor områder som ligger mitt hjerte nært; bærekraft, fiskehelse og velferd, digitalisering og talentutvikling, forteller Jansen Hagland.  

​ 

Bred erfaring fra sjømatnæringen 

​Med utdanning innenfor både fiskehelse fra Universitetet i Bergen og Akva- og miljøteknologi fra Høyskolen på Vestlandet har hun en stødig faglig bakgrunn.  

​Jansen Hagland har i tillegg bred erfaring fra sjømatnæringen. Hun har jobbet syv år i Mattilsynet, blant annet som Prosjektleder og Seniorrådgiver for fiskehelse. Etterpå var hun fem år i Cargill der hun hadde ansvar for produktutvikling mm. 

​De siste to årene har Jansen Hagland jobbet med teknologi, digitalisering og fiskehelse i Aquabyte, og fungerer nå som «Head of Expansion and External Affairs». Her har hun vært ansvarlig for ekspasjonsstrategi, som både involverer internasjonale, statlige og strategiske partnerskapsinitiativer og prosjekter. 

​ 

Starter i oktober 

​Jansen Hagland tar over rollen som leder 1.oktober. 

– Jeg ser frem til å jobbe med og utvikle det svært kompetente klyngeteamet, og målet mitt er å levere resultater som opprettholder klyngens relevans og verdi for bransjen, sier hun.  

​​Kontaktperson:  

​Einar Wathne, styreleder NCE Seafood Innovation

einar@bioakva.no